fbpx

De magie van de slappe lach (podcast)

door | mei 18, 2020 | Lachmeditatie, Publiciteit

Ben je benieuwd naar de magie en de waarde van de slappe lach? En wat het je oplevert als je gaat lachen zonder reden, zomaar? En heb je een uurtje de tijd? Luister dan naar deze podcast, een gesprek van Marcel Lahaije met mij.

De waarde van de slappe lach

Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als ik gedaan heb toen Marcel en ik het opnamen. Want dat was een feestje! We hebben het over de lach, natuurlijk. Want ja, wat is dat nou eigenlijk, wat is de magie en de waarde van de (slappe) lach? En waarom zou je gaan lachen zonder reden, terwijl er helemaal niks grappigs gebeurt? Marcel stelde er mooie vragen over en dus vloog dat uur om voor we er erg in hadden.

De verschrikkelijkste lachworkshop

Hij vroeg me onder andere naar de de leukste en de meest verschrikkelijke lachworkshop die ik gedaan heb. Dat was een makkelijke vraag. Ik zal nooit vergeten hoe ik eens tijdens een studiedag van een organisatie een lachworkshop met 50-60 mensen mocht doen en zowat iedereen me alleen maar strak zat aan te kijken. Wat ik ook deed, er kon geen lachje van af. Ik begreep er he-le-maal niets van, dat had ik niet eerder meegemaakt. Wat er aan de hand was? Luister naar de podcast…

De leukste lachworkshop

De leukste workshop was ook een makkie: ik heb ooit een lachworkshop gedaan met een klein managementteam, maandagochtend om 8 uur in een hotel in Wijk aan Zee. Voor een van de deelnemers was dit zijn eerste werkdag bij dit bedrijf, en zijn collega’s wilden hem in zijn nieuwe baan verrassen en verwelkomen met een workshop lachmeditatie. Dat was wel even ‘schakelen’ voor hem… Maar hij maakte in no-time de switch en bedacht zich dat als zijn collega’s en zijn nieuwe werkgever hem in zijn nieuwe baan verwelkomden met een lachworkshop, dat hij dan bij een goed bedrijf terecht was gekomen. En toen liet hij zich gaan, ging grenzeloos genieten van de lach en hebben we dubbel gelegen…. wauw!

Luisteren maar!

Je kunt de podcast hieronder beluisteren, of hier op de website van Marcel. 

Share This